5 simple tips til vægttab inden sengetid

Det er vigtigt ikke at springe aftensmaden over, for dette vil bremse dit stofskifte. Du bør derimod prøve at spise aftensmad tidligere, så du allerede har fordøjet din mad, når du går i seng.
5 simple tips til vægttab inden sengetid
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Er det muligt at tabe mig, selv lige før jeg går i seng? Selvfølgelig er det det. Dit stofskifte er i gang til hver en tid, så du skal simpelthen implementere nogle simple strategier for at holde det i højt gear. Husk, at alle tidspunkter på dagen er vigtige for vægttab, også aftenen. Så det er værd at huske på disse enkle tips til vægttab.

I dagens artikel vil vi give dig et par tips til hvad du kan gøre før sengetid for at tabe dig.

1. Tips til vægttab: Aftensmaden er vigtig!

vægttab-sengetid-2
Mange mennesker vælger at springe aftensmaden over, fordi de tror, at det vil hjælpe dem til et hurtigere vægttab. Dette er en misforståelse. Ved ikke at spise aftensmad tvinger du din krop til at tilbringe de næste 10 timer uden nogen form for næringsstoffer. Dette har to omfattende konsekvenser: først og fremmest betyder det, at du ikke følger et sundt kostskema. For det andet bremser det dit stofskifte.

Så hvad er løsningen? Det er vigtigt, at du spiser aftensmad, og vi foreslår, at du følger disse anbefalinger:

  • Prøv at spise aftensmad to timer før du går i seng.
  • Spis et let måltid.
  • Du har sikkert hørt, at det er vigtigt at indtage en mindre, men afbalanceret aftensmad. Nogle mennesker hører dette og begår fejltagelsen kun at spise salat; det er ikke det vi mener! Din aftensmad bør indeholde protein, fibre, vitaminer, og kulhydrater.
  • Vær særligt forsigtig, når det kommer til salater, for din krop kan ikke fordøje dem så godt sent på dagen. Grøntsagssupper udgør et godt alternativ. Et eksempel? Prøv græskarsuppe med kanel eller squashsuppe med hvidløg og havre. De er virkelig lækre! Du kan endda kombinere dem med et stykke laks.

2. Tips til vægttab: En halv times gåtur

tips til vægttab: gå ture

Det handler ikke om at løbe i fuld fart, indtil du er helt opbrugt. Det eneste, du skal gøre, er at slappe af og holde dit stofskifte kørende. Det er for eksempel utroligt tilfredsstillende at gå en tur med din hund eller med en ven. Gå hurtigt, og husk at trække vejret dybt.

At gå en tur senere på dagen hjælper også med at lindre spændinger og at give slip på eventuelle problemer, du har haft i løbet af dagen. Som du nok ved, er stress en af ​​dit helbreds – og din vægts – største fjender. Hvis du vænner dig til at gå en tur sent på dagen, bliver det til en rutine at tage et øjeblik til at slappe af, lette spændinger og se tingene i et andet lys.

Du vil komme hjem fra din gåtur med langt mere indre ro. Prøv det selv!

3. Tips til vægttab: Fordelene ved at tage et bad

vægttab-sengetid-4

Efter din gåtur er et afslappende, varmt brusebad en genial idé. Vi anbefaler også, at du, for eksempel en gang om ugen, tager et udrensende bad. Selvfølgelig kræver dette, at du bruger lidt mere vand, men fordelene er klart det hele værd.

  • Det frigiver toksiner fra kroppen.
  • Det nærer din hud med vitaminer og mineraler.
  • Du vil føle dig frisk og med fornyet energi.

Denne type afslappende og udrensende bad hjælper med at reducere inflammation, og lader dig afslutte din dag på den mest behagelige måde, hvilket hjælper dig i vægttabsprocessen. Du skal blot tilføje 100 gram bagepulver, 5 dråber lavendelolie, 100 gram havsalt og en spiseskefuld revet ingefær til dit badevand. Læg dig i blød i en halv time times tid … og slap af!

4. Te til vægttab sent på ​​dagen

vægttab-sengetid-5

Der findes masser af lækre og naturlige teer, som du kan nyde før sengetid. De vil hjælpe dig med at forbrænde mere fedt, tilfører vitaminer, som din krop har brug for, og hjælper dig samtidig med at slappe af. Her er et par af de bedste:

Blåbærte: Sænker blodsukkeret og hjælper dig til at hvile ordentligt igennem.

Oolongte: Denne berømte orientale te, med sin attraktive blå farve og lækre smag, er kendt for sin evne til at fremme vægttab.

Stjerneaniste: Ved at drikke denne te senere på dagen vil du få en mere afslappet søvn og samtidig forbrænde fedt, som du måske har spist til aftensmaden.

Rosete: Denne her te er udsøgt. Ifølge Journal of Food Science er rose te rigere på antioxidanter end grøn te og indeholder ingen koffein, hvilket gør den ideel som aften te. Den bidrager til at bekæmpe forstoppelse og underlivsbetændelse.

5. Gør dig klar til en god nats søvn

vægttab-sengetid-6

At få en god nats søvn vil også hjælpe dig i dit vægttab. Overrasket? Tja, det er nu rigtigt nok. I løbet af natten udfører dit lymfesystem en utroligt vigtig opgave; at afgifte din krop. Hvis det ikke gjorde dette, ville din krop ophobe skadelige stoffer, der forårsager betændelse og forhindrer dig i at tabe vægt på en sund måde.

For at få bedre søvn bør du prøve at holde temperaturen i dit soveværelse mellem 20 og 24 °C. Det er altid bedst at sove i køligere temperaturer. Husk i øvrigt at lukke ned for alle elektroniske enheder, såsom din bærbare computer eller mobiltelefon, mindst to timer før sengetid. Dette hjælper med at afslappe dine hjernebølger. Vælg en god bog i stedet, og rul dig ind i nogle dejlige tæpper for at holde varmen.

Disse enkle tips til vægttab kan hjælpe dig med at tage dig bedre af dit helbred og opnå sundt vægttab.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Lopez Minguez J., Gómez Abellán P., Garaulet M., Timing of breakfast, lunch, and dinner. Effects on obesity and metabolic risk. Nutrients, 2019.
  • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
  • Rothenberg DO., Zhou C., Zhang L., A review on the weight loss effects of oxidized tea polyphenols. Molecules, 2018.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.